Επαγγελματικος Κατάλογος,Επιχειρήσεων Κολωνάκι

Top

Αθλητικός Σύλλογος Πολεμικών τεχνών - Αυτοάμυνας Υπερίων Παλαιού Φαλήρου

Αθλητικός Σύλλογος Πολεμικών τεχνών - Αυτοάμυνας Υπερίων Παλαιού Φαλήρου
5 star(s) from 2 votes

ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ


ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ:

Το Κραβ Μαγκά είναι ένα Ισραηλινό μαχητικό σύστημα επικεντρωμένο αποκλειστικά στην αυτοάμυνα. Δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στην πορεία όμως εξελίχθηκε από τον ίδιο τον ιδρυτή του ώστε να απευθύνεται και σε πολίτες.

ΙΣΤΟΡΙΑ:

Το Κραβ Μαγκά είναι δημιούργημα του Ισραηλινού Ίμριχ Σντε-Ορ (1910-1998), πιο γνωστού ως Ίμι. Ο Ίμι γεννήθηκε στην Πράγα και μεγάλωσε στην Μπρατισλάβα. Μεγάλη επιρροή πάνω του είχε ο πατέρας του, Σάμουελ, ο οποίος τον δίδαξε τα μυστικά της πάλης, ενώ παράλληλα ασκήθηκε και σε πολλά άλλα στιλ μάχης. Απέκτησε μεγάλη εμπειρία στις συμπλοκές σώμα με σώμα στους δρόμους της Μπρατισλάβα, όπου έδωσε πολλές μάχες εναντίον αντισημιτικών ομάδων. Πριν ακόμη το Ισραήλ συγκροτηθεί ως κρατική οντότητα, επέστρεψε στην Παλαιστίνη, όπου αναμίχθηκε με μια παραστρατιωτική οργάνωση, την Χάγκανα, και τότε άρχισε να διδάσκει στον στρατό τακτικές μάχης σώμα με σώμα. Αργότερα, η κυβέρνηση του Ισραήλ του ζήτησε να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό και απλό στην εκμάθησή του σύστημα μάχης και έτσι γεννήθηκε το Κραβ Μαγκά. Επί 20 χρόνια, που υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του, μελετούσε και βελτίωνε το σύστημά του, δοκιμάζοντάς το στην πράξη, αφού το Ισραήλ βρισκόταν σε διαρκή πόλεμο. Μετά το 1964, που συνταξιοδοτήθηκε, αφιέρωσε πολύ χρόνο ώστε να προσαρμόσει το Κραβ Μαγκά και στις ανάγκες των απλών πολιτών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Το Κραβ Μαγκά είναι ένα σύστημα πρακτικής και τακτικής που διδάσκει πώς να αποφεύγονται, να αντιμετωπίζονται και να ξεπερνιούνται όλων των ειδών οι επιθέσεις και η βία. Προετοιμάζει τους εκπαιδευόμενους στα αντικείμενα της αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, στις ικανότητες της μάχης και της αναμέτρησης, όπως επίσης και στην ικανότητα να υπερασπίζονται άλλους, με έναν μοναδικό και κατανοητό τρόπο διδασκαλιών.
Οι τεχνικές του Κραβ Μαγκά διαφέρουν από αυτές των υπολοίπων πολεμικών τεχνών επειδή πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι μακράν πολύ πιο πρακτικές και εφαρμόσιμες σε αληθινές συνθήκες. Αυτή η λογική αλλά και η γενική προσέγγιση του Κραβ Μαγκά πηγάζουν από τη μοναδική διδακτική μεθοδολογία και το εκπαιδευτικό σύστημά του, τα οποία επιτρέπουν στον ασκούμενο να χρησιμοποιεί τα φυσικά του ένστικτα στην αυτοάμυνα.

Πληροφορίες Επικοινωνία

Χάρτης

Άλλες πληροφορίες

Λοιπές Κατηγορίες:

Γυμναστήρια στο Κολωνάκι.

Συναφείς Καταχωρήσεις:
ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Ι ΚΑΡΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ (Καρτέρης Ελευθέριος Ι.)